Детективот Игуана

Детективот Игуана: Случајот на исчезнатиот камелеон Автор: Нина Лејдн Илустратор: Нина Лејдн Преведувач: Гордана Поповиќ – Фридман Издавач: Chronicle Books Чита: Игор Ангелов Времетрање: 10 минути Кога Детективот Игуана го прифаќа случајот на исчезнатиот камелеон Леон, забавата започнува. Камелеони тешко се наоѓаат – постојано ги менуваат боите. Затоа, детективот Игуана закачува постери низ целата шума (во…